Välkommen till frukostsamtal om den sammanbyggda staden

2016.02.04 - Göteborg 2070 är en plats där det ges stora möjligheter för människorna att leva ett gott liv. En region som är hållbar och sjuder av liv, full med inspirationskraft och kreativitet. I Göteborg möts människor och kulturer och här har du tillgång till hela världens arbetsmarknad.

Dagens tema Den sammanbyggda staden handlar om hur fysiska, sociala och administrativa barriärer kan överbryggas för att skapa en sammanbyggd och vänlig stad där invånarna kan röra sig fritt. Fokus ligger på människans vardag i Göteborg 2070 och vilka möjligheter som finns för olika individer.

Vi vill starta en dialog med andra aktörer för att diskutera en vision för Göteborg 2070. Visionen kan bli verklighet om vi från näringslivet, tillsammans med invånarna, politikerna och akademin verkar genom en löpande dialog och tar de första stegen redan idag.

Vi hoppas att ni också vill vara med på resan!


Program

Jonas Åberg, Sweco och Åsa Elm, MTR, presenterar visionen.

Den sammanbyggda staden, Ann Legeby, forskare på KTH och medarbetare på Sweco berättar om vardagen för människor i Göteborg 2070.

Därefter följer panelsamtal och diskussion med Alice Teodorescu, jurist samt politisk redaktör och chef för ledarsidan, Göteborgsposten, Jahja Zeqiraj, ordförande i Fastighetsnämnden, Meta Berghauser Pont, universitetslektor i stadsbyggnad, Chalmers, Mats Dynevik, Skanska.

Moderator för dagen: Åsa Elm, MTR.


Swecos kontor, Skånegatan 3, Göteborg. Kl 8.00-9.30. Frukost serveras från 07:30.